3 oktober 2015
17:15

FBI Tullinge Ungdom

Referat: Mariebergs SK - FBI Tullinge Ungdom

I årets hemmapremiär stod FBI Tullinge Ungdom för motståndet. Det stod snabbt klart att Tullinge skulle falla hem och försöka satsa på kontringar. Efter knappa tre minuter fick Marieberg den första heta målchansen men tyvärr gick bollen i kryssribban och istället för ett tidigt ledningsmål för hemmalaget kunde Tullinge efter flera fina individuella prestationer göra det första målet. Perioden fortsatte på samma sätt och Tullinge petade även in tvåan före periodpaus även det på en kontring. Bortalaget hade även en till boll i mål men på något sätt lyckades domarna missa att bollen gått in.

Den andra perioden började inte bättre än den första och Tullinge kunde gå upp till en femmålsledning efter att ha gjort mål på straff, i powerplay och på ytterligare en kontring. När bortalaget sedan drog på sig två utvisningar fick Berget chansen att spela fem mot tre vilket utnyttjades på bästa sätt genom att Ludwig och Olof kunde göra varsitt mål inom en minut. Innan perioden var slut hade Olof sett till att ge MSK lite kontakt genom att fräckt sätta 5-3.

Likt de andra två perioderna började tredje inte särskilt bra för Marieberg. Efter ett bolltapp på mittplan fick Tullinge ett friläge efter bara 27 sekunder vilket försökte stoppas men ledde istället till Tullinges andra straff i matchen och 6-3 var ett faktum. Men precis som förra helgen skulle inte Marieberg ge upp och efter ytterligare mål av Olof och Savén kunde tillslut Jacob sätta kvitteringen med åtta minuter kvar. Ett hopplöst underläge hade förvandlats till att hemmalaget hade läget att ta säsongens första tre poäng. Tyvärr blev det inga fler mål den här matchen och besvikelsen var stor i båda lagen.

+Comebackkings, i säsongsupptakten har Marieberg hämtat upp ett tre- och femmålsunderläge till poäng, det tyder på karaktär och vilja
+Skyttekungen, Olof visar att han klarar sig bra utan fjolårets radarpartner med sina tre mål i sin säsongspremiär

-Första halvan, ska man ha någon chans att vara med i toppen av H3 södra måste man spela hela matcher inte bara sista halvan
-Bolltappen, alldeles för många onödiga bolltapp och kontringar som får ske i den här matchen det måste rättas till inför nästa match mot Hammarby